15 Nisan 2013 Pazartesi

Sütlüce Çınaraltı Restaurant

Cumartesi "güzel havada pineklemeyelim" düşüncesiyle evde kıpırdanırken, öğlen vaktinin geçmesini fırsat bilerek kendimizi güzel bir şeyler yiyeceğimiz bir yere atmak istedik.

Daha önce arkadaşlarla gitmiş olduğumuz Sütlüce'deki Yandım Ergun ve Çınaraltı, uykuluğun ana vatanındaki en güçlü kaleler olarak öne çıkıyor.

Alkol servisinin de bulunması sebebiyle tercihimizi Çınaraltı Restaurant'tan yana kullanıyoruz.

Çınaraltı, ahşap dekorasyonun uygulandığı, basit, geniş bir ızgaracı.

Özellikle fındık uykuluk konusunda önemli bir şöhrete sahip. Bunun yanında çeşitli sakatat çeşitleri, şiş ve kokoreç de mekanda daima servis edilen lezzetlerden bazıları.

Dışardaki bir masasına kurulup baştan buğday salatası söyledik. Buğday salatası, tıpkı ezme gibi meze olarak servis ediliyor.




Salça tadını biraz baskın bulsak da taze ekmekle hoş giden bir lezzet.

Ardından benim için fındık uykuluk, Bengi için kokoreç geldi.

Kuzu gerdanından yapılan uykuluk, kuyruk yağını andıran kıvamı ve farklı lezzetiyle çok iyi bir alkol yancısı. Sarhoş kafayla yarım ekmek arası hoplatılan, ancak çok yerde bulunamayan önemli bir lezzet. Fransız mutfağında onlarca çeşit uykuluk tarifi olduğunu da belirtmek gerek.



Kekikle tat katılmış, son derece iyi bir uykuluk geldi. Zaten Çınaraltı yörenin en iyi uykulukçusı diyebiliriz.

Bengi'nin kokoreçi ise saman gibiydi malesef. Bizim hatamız, kokoreçin domates ve biberle tatlandırılması yerine İzmir usulü olarak, sade bir biçimde hazırlanmasını istemememizdi. Ancak o haliyle bile lezzetli olacağını pek sanmıyorum.



Bengi kokoreç özleminden ötürü yedi.

Bu tip mekanlarda, yani lokal şöhret olmuş, belirli bir kurumsallık anlayışı olmayan, ama işin ustasıyla da karşı karşıya gelmediğiniz işletmelerde garsona beğeni iletmenin çok doğru sonuçlar doğuracağına inananlardan değilim.

Kurumsal işletmelerde şikayetiniz dikkate alınıyor, küçük kadrolu yerlerde de ustasıyla karşı karşıya olduğunuzdan bir samimiyet oluşuyor. Ancak böyle arada yerlede, hem de ünlü yerlerde garsonun çok bilmiş tavrına şahit olmanız olası.

Stratejik davranmak yerine daima kendini ifade eden, bu tavrına da saygı duyduğum Bengi tabii ki memnuniyetsizliğini garsona iletti.

- Kokoreçiniz taze miydi acaba?
+ Tsah, tabii ki.
- Yani uykuluğunuz güzel ama kokoreçi beğenmedik pek.
+ Böyle iş yapan ortamda taze olmayan ürün olması mümkün mü?
-...
+...

Size şunu getirelim, bunu ikram edelim, özür dileriz bir dahakine daha güzel olacaktır vs. gibi bir yaklaşım yoktu yani.

Aç kalmamak adına bir de çöp şiş patlattık. Çöp şişlerimiz benim sevdiğim gibi yumuşak - diri arası bir kıvamda, kızıl - kahverengi tonlarda iyi yağlandırılmış bir etti. Onu zevkle tükettik.



Netice itibariyle Yandım Ergün, kokoreçi ile Çınaraltı'ndan 2 adım önde şu anda Sütlüce piyasasında. Çınaraltı  uykuluğuyla bir adım kapatıyor farkı. Alkol servisi sebebiyle Çınaraltı özellikle yaz akşamüstlerinde halen tercih edilen mekan olacak gibi gözüküyor.

Fındık uykuluk, porsiyon kokoreç, çöp şiş, buğday salatası, iki ellilik bira toplam hesap 62 lira. Bence verilen kalite ve hizmete göre çok, 50 lira civarı normali olabilirdi.

Çınaraltı Restaurant

Lezzet: - 4/5 (kokoreçi tek başına 2)
Servis  - 2/5
Atmosfer -  3/5
Fiyat Performans - 2/5

Sadece uykuluk özlediyseniz tercih edin, aksi vaziyette gitmeniz için ek bir sebep yaratmıyorlar malesef.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder