5 Eylül 2017 Salı

#hergunbirdoner : 41 Gün Üst Üste Döner Yedim - İstanbul'un Döner Haritasına Yakından Baktım


Uzundur blog yerine Mide Lobisi, Pulbiber, BonVoyage, Bavul.com gibi farklı mecralara yazıyordum. Enteresan bir dosya ile geri dönüş yapıyorum.

Döner aşığı bir insan olduğum az çok biliniyor. Küçükken de en sevdiğim yiyecekti, 30 küsür oldum yine hala en sevdiğim yiyecek ( :

Göz bebeğimiz Mide Lobisi'nde başlayan her gün karpuz / her gün döner yeme geyiğini bir döner aşığı olarak ciddiye aldım ve temmuz ortasından 1 Eylül'e dek #hergunbirdoner kapsamı altında yeni bir dönerci paylaştım. "İstanbul'da nerede döner yenir?" sorusuna belki bir nebze çözüm sunar.

41 günde 43 dönerciye gittim. (aslında bir de ekstra var ama saymadım, dosyada bulabilirsiniz.) Hep ayrı ayrı yerlere gitmeye çalıştım ama tabii ki iş - güç vb sebeplerden evimin bulunduğu Galata civarında biraz daha yoğunlaştı denemeler. İş çıkışı Karaköy - Beşiktaş - Beyoğlu gibi semtlerde açık dönerci bulabilmek de oldukça yardımcı oldu tabii ki sürece. Şunu gördüm ki sağlıklı bir şey olsa sıkılmadan 300 gün boyunca döner yiyebilirim ( :


Dosyayı incelemeden önce bilmeniz gerekenler:
- Döner uzmanı değilim, eksper değilim, bildiğiniz gibi gurme de değilim. Döner nasıl hazırlanır, süreçleri nelerdir, neler kullanılır bilecek kadar ilgiliyim ve kendi damak tadıma göre naçizane yorumladım.
- Dönercileri dosyalarken iki gruba ayırdım.
1) Bayramoğlu, Dönerci Celal Usta gibi, "döner restoranı" kategorisinde bulunan, iddialı, kaliteli dönerciler, lüks kebapçılar ve konsept fast food dönercileri
2) Ayak üstü döner yenilen döner büfeleri, mahalle kebapçıları, esnaf lokantaları. Bu ikisinin sıralaması kendi içinde dolayısıyla ayrılıyor.
Bir de özel kategori koydum takip edenler biliyor gerçi ( :
- Dönerde kuzu / koyun tadını almayı seven, pişkinliktense sulu pişirim arayan, yağdan kaçılmamasını oldukça olumlu bulan biriyim. Bu sebeple değerlendirmelerimi bu damak tadından çıkan yorumlar olarak okursanız kendi sevip sevmeyeceğiniz yerleri anlayabilirsiniz.

- Mekana puanlama yaparken döner lezzeti, servisin kalitesi ve sunum tarzı, dönerin ısısı/sıcaklığı, yanında getirilen ürünlerin (yancıların) lezzetleri ve tamamlayıcılığını dikkate aldım. Fiyat performans oranı değerlendirme dışıydı.

- Mekanın o günlük performansını dikkate aldım. Daha önce Dönerci Celal'i Bayramoğlu'ndan daha çok beğenmiş olmam önemli değildi, değerlendirmenin yapıldığı günkü performanslar önemliydi.

- Mümkün mertebe porsiyon söyledim, ancak mekanın ünü ekmek arası ya da pide içi yenmesinden ileri geliyorsa o şekilde yemeye çalıştım.

- Bu derlemeye sığmayan ve daha önce gittiğim Dönerci Şahin Usta, Dönerbank, Günaydın, Morgül Büfe, Define Büfe, Abdülkadir, Bahar Döner, Korkmaz Büfe, Zümrüt Büfe, İmren Lokantası, Saafi gibi önemli noktalara ve daha önce gitmeyip merak ettiğim Sürmene Döner vb mekanlara gün sıkışıklığı ve yolumun düşmemesi sebepli gidemedim. Buralar özellikle instagramda ve Mide Lobisi'nde belirtildiği/sorulduğu için zamanla buralarla ilgili izlenimlerimi de paylaşacağım.



- Mekanlarda mümkün mertebe varsa açık ayranı denedim. Ayranların markalarının getirdiği tat kadar mekanda ilgili ayranın soğuk bulunup bulunmaması ve nasıl sunulduğu da ayran puanlamasında etkili oldu.

- Özellikle birinci kategori için bir ekstra not: 8,5 - 9 puan aralığında alan dönerciler Metet hariç stil olarak birbirine çok benzeyen dönerciler. Buradaki puan farkını daha çok servis, servis hızı, yancıların kalitesi belirledi. Misal Tatar Salim yancılarının da kalitesiyle 8,5 puana ulaşırken kötü servis Heybet Döner'i belki de 9 alacağı bir değerlendirmeden aşağı çekti.

DOSYAYI BU LİNKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ:   https://goo.gl/D9reCZ

Dosyada altta 3 ayrı sekme olduğunu unutmayın. Sevgiler

3 yorum:

  1. Merhaba,

    Hastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, lütfen aşağıda e-posta ile bize yazın.

    Bu sizin için zengin olmanız için bir fırsattır, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir şekilde sizinle güvence altına alıyoruz, herşey yoluna giden böbrek bağışçılarına göre yapılmalıdır.
    Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.

    Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.

    YanıtlaSil
  2. Böbrekleri, 18 ila 45 yaşları arasındaki makul bir ücret karşılığında bağışlamak isteyen insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için lütfen en kısa zamanda iletişime geçin. lütfen daha fazla bilgi için iletişime geçin: (samuelstephen1009@gmail.com)

    YanıtlaSil
  3. 18 ila 45 yaşlarında makul bir ücret karşılığında bir böbrek bağışlamak isteyen yeterli insanlara ihtiyacımız var. İlgili taraflar, daha fazla işlem için en kısa sürede iletişime geçmelidir. Daha fazla bilgi için lütfen iletişime geçiniz: (lucasgrantfirm@gmail.com)

    YanıtlaSil